donderdag 5 mei 2011

Tjechië donderdag 5 mei 2011

donderdag 5 mei:  lessen aardrijkskunde en wiskunde -  zeppelinpresentatie - Olympische spelen – avondmaal met gastgezinnen
De laatste grote projectdag met alle delegaties begon onder een stralende hemel.  Nog geen behaaglijke temperatuur van ’s morgens vroeg, maar we klagen niet.  Het Praagse weerbericht klasseerde het weer van de voorbije dagen als het slechtste uit de voorbije 36 jaar.  En wij waren de bevoorrechte getuigen!!!!
En als beloning mochten we een hele dag binnen doorbrengen.  Het begon met vergaderingen voor leerkrachten en ICT-les voor de leerlingen.  De leerkrachten woonden daarna ActivBoardlessen van collega’s aardrijkskunde bij.  De leerlingen volgden lessen in het Tsjechisch (en vragen zich nu nog altijd af …)  Na nog wat vergaderwerk voor de leerkrachten gingen we samen naar de Finse en Italiaanse wiskundeles.
De lunch kwam net op tijd om de opkomende honger de kop in te drukken.  Terwijl de leerlingen daarna een uurtje pauzeerden, mochten de leerkrachten …… vergaderen.  De rest van de middag werd gestoffeerd met een ballondemonstratie door de Belgen, gevolgd door “Olympische Spelen”, waarbij gelegenheidsduo’s (Praagse gastheer + gast) het tegen elkaar opnamen.  De Belgische delegatie eindigde hoog met zelfs twee podiumplaatsen: goud voor Stephan, brons voor Elias.
Voor de prijsuitreiking was het wachten tot het avondfeest met de ouders. Na een hartige hap boden we een terugblik op de meeting in België in september.  Kers op de taart was een tweede zeppelindemonstratie door de Belgische delegatie.  Waarna het officiële projectgedeelte met een succesgevoel kon worden afgesloten.  Ons wacht vrijdag een transfer naar een hotel in het centrum en een dagje bezoek aan Praag. Nagenieten van een succesvolle meeting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief