vrijdag 6 mei 2011

Tjechië vrijdag 6 mei 2011

vrijdag 6 mei: afscheid – vrij bezoek Praag
Eindelijk een iets rustiger start.  Een laatste ontmoeting met alle partners op school en nog een groepsfoto.  Echt makkelijk was het afscheid niet.  Daarna richting stadscentrum waar we met zijn allen onze intrek namen in het hotel.  Op het programma stond een vrij bezoek aan de stad, met nog enkele bezienswaardigheden en vooral cadeautjesjacht.  Om 13.00 uur nog eenmaal een afspraak met onze Italiaanse vrienden voor de lunch.  Ook zij vertrekken zaterdag pas huiswaarts.  Om 19.00 uur nog eens samen aan tafel met alleen maar Belgen.  Rondom ons stromen Tsjechische en Slovaakse supporters toe om op het grote scherm de burenclash in het wereldkampioenschap ijshockey mee te maken.  We hopen het er heelhuids vanaf te brengen en vanavond nog een pintje in de stad te kunnen drinken.  Waarmee onze Praagse lente er min of meer op zit. 
Zaterdagmorgen om 09.00 uur trekken we nog eenmaal terug naar de school om onze Trafic op te pikken en een laatste maal vaarwel te zeggen aan het afscheidscomité dat zich naar verluidt aan de school zal verzamelen.  Dan volgt de eerste etappe huiswaarts via Röthenburg en Bamberg, waar we overnachten.  Misschien volgt dan nog een laatste bijdrage aan deze blog, misschien ook niet.  In dat geval nemen we hier afscheid.  We hopen dat jullie via deze weg toch een beetje mee hebben kunnen genieten.  U vidim pozdej v belgia. 

1 opmerking:

  1. ’s Avond laat nog vlug eens ” het nieuws van Lut “ checken. Zo weten we toch nog iets over de perikelen van onze zoon in Praag. Want voorlopig hebben niet meer dan “goed aangekomen en een vriendelijke familie” gehoord. ’s Morgens werd de tekst dan nog eens geïllustreerd met foto’s en kregen we de kans om ook wat mee te genieten van de reis. Hopelijk blijft de blog volgend jaar nog bestaan en kunnen we het project ook nog volgen en meegenieten van het eindresultaat van de zeppelin.
    Hartelijke dank aan mevr. Hoornaert voor het boeiend reisverslag en ook de fotograaf van dienst voor de mooie foto’s.
    Groetjes van Carine mama van Thomas

    BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief