dinsdag 11 oktober 2011

Finland dinsdag 11 oktober 2011

Finland dag 4
Turku: Geocaching – London – Turku on Fire
Het bleef weer grotendeels droog, enkele buien niet te na gesproken.  Maar die vielen toen we binnen waren.  Dus prachtig weer in Finland. 
’s Morgens hadden we trouwens geen zon nodig.  Na een Tsjechisch intermezzo over de projectwebsite die moet ontstaan, leerden we wat geocaching is.  De precieze uitleg komt eens we thuis zijn, maar volgens de specialist-lesgever die ons inwijdde, luidt de definitie als volgt: het is een hobby waaraan je al je vrije tijd en veel geld verkwanselt om iets volstrekt onbelangrijks te vinden waarin niemand geïnteresseerd is.  En daarvoor heb je een GPS nodig, wat meteen verklaart waarom dit ons wél interesseerde.  Morgen gaan we trouwens een paar uur lang zelf op geocachingronde door Turku. 6IW mag er zich al op voorbereiden om dit thuis nog eens dunnetjes over te doen.
Na de lunch (soep en een soort bessentaart) volgde het veruit belangrijkste onderdeel van de dag: een les Engels over Londen.  In de vorm van een quiz.  En daarin veegden de leerlingen (voor één keer) de vloer aan met de leerkrachten.  Verdiend is verdiend.
Om de dag af te ronden volgde nog een apart museumbezoek over de mens en vuur.  En de gevaren daarvan natuurlijk.  In een stad die in 1827 volledig afbrandde, weten ze dat maar al te goed.
De luchtige noot volgde met een partijtje scary-fluo-minigolf: een indoorversie van minigolf met fluoballetjes en –banen, en allerlei schrikeffecten.  En na een opnieuw tjokvolle maar interessante dag mochten we weer (gast?)huiswaarts.  En misschien wel naar de sauna. Sommigen hadden de smaak blijkbaar al te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief