vrijdag 11 mei 2012

Rome vrijdag 11 mei 2012


De slotavond van gisteren werd een succes over de hele lijn: tevreden collega’s, tevreden leerlingen en tevreden ouders.   Na een prijsceremonie voor de beste “anderstalige” schotelden we onze gasten de samenvattende powerpoint van 2,5 jaar project voor. 

Naast de nodige oh’s en ah’s wanneer onze Italiaanse vrienden iemand herkenden, vielen echter vooral de Finnen op.  Vooral toen het luik over Turku-Finland begon.  Waren ze zichtbaar leuk verrast bij het overzicht van de andere meetings, dan rolden ze nu bijna van hun stoel van het lachen.  Net iets te enthousiast om normaal te zijn, vonden we.  En inderdaad…, blijkbaar is het niet zo evident om zomaar lukraak een leuk klinkend Fins liedje op te snorren.  Je weet maar nooit wat de inhoud van het verhaal is.  In dit geval behoorlijk aangebrand, zo bleek.  Maar leuk vonden ze het dus wel.  Volgende week sturen onze Finse vrienden ons een ander Fins liedje op, met iet of wat deftiger teneur, om een  nieuwe officiële versie te maken voor hun nationaal Comenius agentschap. 

26° graden voor vandaag hadden we al voorspeld.  Dat was iet of wat onderschat.  Van ’s morgens vroeg opnieuw schitterend weer op deze stakingsdag.  Het openbaar vervoer in Rome platleggen van 08.30 tot 17.00 uur; dat was de bedoeling.  We geraakten toch allemaal quasi stipt op school, op Frederik na natuurlijk.

Achtereenvolgens kregen we er een les in het planetarium (sterrenstelsels alom) en mochten we ons uitleven op de Linktrainers van de school.  Quasi echt een vliegtuig de lucht in krijgen en er een ommetje mee maken.  Zo eenvoudig was dat nu ook weer niet en menig gazon werd gemaaid, bomen werden gesnoeid en huizen met de grond gelijk gemaakt.

De lunch was een zaak van restjes van daags voordien.  En toen volgde het moeilijkste: afscheid nemen van onze buitenlandse medeleerlingen en collega’s waarmee we een week lang opgetrokken hadden.

Om terug te keren naar de stad werd voor de leerlingen een taxi opgevorderd.  De leerkrachten reden een eind mee  met een collega en deden de rest te voet.  Een korte rustpauze later wachtte ons dan het antieke Rome: van het colosseum tot de Palatijnse heuvel en het Forum Romanum.  Inclusief de door sommigen vermoede locatie van de moord op Caesar. De verse bloemen moeten het bewijzen.

Alles samen werd het een lange en warme dag die toepasselijk werd afgesloten met een frisse pint en een Italiaanse pasta of pizza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief