zaterdag 12 mei 2012

Rome zaterdag 12 mei 2012


Een volledig vrije dag vandaag.

Om 08.30 uur begonnen we eraan.  Met een herhaling van de vorige dagen, om het niet te vergeten: Fontana di Trevi, het Pantheon, de Piazza Navona en de Engelenburcht aan de Tiber.

Dat alles lag op een qausi rechte lijn tussen ons hotel en het Vaticaan waar de St.-Pietersbasiliek toch een indruk van grootsheid achterliet.

In de via Borgo vonden we een authentiek restaurantje, gefrequenteerd door zowat louter autochtonen.  Geen Engelssprekende kelners hier.  En al evenmin een Engelse menukaart.  Toch wel een beetje een verrassingslunch dus …… die echter “dik” meeviel.  De weegschaal zullen we de komende week wat proberen te vermijden.

Na de verkwikkende lunchpauze in de zomerzwoele schaduw (30° vandaag) bewezen we onze voorliefde voor de technologie met een bezoekje aan het Leonardo Da Vinci museum, waar tal van zijn “Grote Machines” op ware grootte of op schaal gereconstrueerd zijn.

Tenslotte kreeg iedereen nog enkele uurtjes vrij: de enen om te shoppen, de anderen om in dit “mekka der kerken” een paar pareltjes hiervan een bezoekje te brengen.

Nu wacht ons nog een “laatste avondmaal” en een laatste nacht. Morgenochtend (zondag) maken we nog een ommetje door de tuinen van de Villa Borghese,  tot aan de Piazza del Populo en langsheen de Venetiaanse trappen.  En dan zit het erop.  Een taxi brengt ons naar de luchthaven (goedkoper dan de trein en geen gezeul met de bagage – leve het openbaar vervoer) waar we – als alles goed gaat – om 15.10 uur de lucht in gaan.

En daarmee sluit onze blog hier eigenlijk af.  We hopen dat jullie gisteren gemerkt hebben dat we de tekst van twee dagen hebben toegevoegd (donderdag en vrijdag).  Die van donderdag was ergens onderweg blijven hangen.  En nog maar eens onderstrepen dat je door te klikken op die ene fotoreeks die je op de blog ziet, echt wel alle foto’s van de reis (dag per dag) te zien kunt krijgen. 

We hopen echter vooral dat jullie een beetje mee genoten hebben met ons Italiaanse avontuur.  Tot in België.  Hier acclimatiseren wij morgenochtend alvast een beetje, want het zal slechts 25° warm zijn.

1 opmerking:

  1. En is ons technisch onderwijs nu hoogstaander,beter, boeiender en aantrekkelijker dan de landen als Italie en Finland?

    BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief