donderdag 8 mei 2014

2014-05-08 Sora dag 6

Aparte programma’s vandaag.  Onze leerlingen werden ondergedompeld in het Italiaanse onderwijs, of misschien toch niet.  Hun verhaal was er een van vele pauzes, lokaalwijzigingen en rondgaan met de pet om koffie en koeken te halen.  Volleybal spelen deden ze wel, en ze werden ingewijd in de geheimen van de Italiaanse bouwregelgeving.

Voor de leerkrachten stond een serieuze hap op het programma:  het voorgaande evalueren en de toekomst plannen.  Kortom, een ochtend vol overleg, discussiëren, plannen en oplossingen zoeken.
Uiteindelijk viel alles op zijn pootjes en was er nog net tijd voor een kort bezoekje aan de markt.

Na de lunch in de sporthal - ons geserveerd door barman Luigi – volgde het indrukwekkende bezoek aan de abdij van Montecassino.  Eeuwenoud en doorheen de geschiedenis 4 keer vernietigd.  De laatste keer gebeurde dat bij het offensief van de geallieerden in de 2e wereldoorlog: 100 000 man liet op en om deze bergtop het leven.  Zoals rond Ieper is de streek bezaaid met militaire begraafplaatsen, waarbij 1000 gesneuvelde Polen in de achtertuin van de benedictijner monniken.


De dag werd afgesloten in Caselvieri, een idyllisch bergdorp waarvan collega Franco ook nog eens burgemeester is.  En we werden met de nodige egards onthaald. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief