woensdag 6 mei 2015

2015-05-05 Arendal dag 1

Onze eerste Noorse dag startte zoals de nacht ervoor ook al was: één druilerig mistgordijn.  En toen we op school aankwamen, volgde de bevestiging van wat we daags voordien al hadden gevreesd: nog geen spoor van de Italianen. Uiteindelijk zouden ze slechts dinsdagavond laat Arendal bereiken.  Hun uiteindelijke vliegtraject: Rome – Reus – Barcelona – Stockholm – Oslo – Kristianssand.
Ons wachtte een dag met wat improvisatie: een verkorte rondleiding door de school, uiteindelijk toch het geplande bezoek aan een renovatie passiefwoning, de ontvangst en bijhorende speech door de burgemeester en een bezoek aan het gloednieuwe wetenschapscentrum. Dit laatste als vervangprogramma, want het druilerig-miezerig regengordijn was vervangen door een aanhoudende plensbui die sommige straten blank zette.

Positieve noot was dat leerkracht Uun voor wat tegengewicht had gezorgd.  De 10 te verwachten Belgische en Italiaanse jongens werden opgewacht door 10 Noorse meisjes. Aangezien er echter nog geen Italianen waren, betekende dat een overaanbod aan meisjes voor de 6 VTI’ers.  Maar niemand die daarover klachten had.  Ook achteraf in de pizzatent niet.  De regen was al lang vergeten en plannen werden gesmeed voor de volgende dag.  Rond 20.30 ging het tenslotte naar de jeugdherberg en het hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief