zaterdag 9 februari 2013

Wiskunde wordt voor een weekje ‘Mathematics’

Zes leerlingen van 6IW -bijgestaan door de leerkrachten wiskunde en Engels- woonden de laatste week van januari het internationale wiskundeseminarie bij in de Hill Side High School in Bootle, nabij Liverpool. Al 11 jaar lang worden op initiatief van de Nederlandse deelnemers scholen uit diverse landen uitgenodigd om hieraan deel te nemen. En na de uitnodiging enkele jaren afgeslagen te hebben, gingen we de uitdaging dit jaar wél aan.
Dinsdag was een reisdag. Met een uurtje vertraging door een ietwat woelige Kanaalovertocht startten we onze ruim 500 km lange autorit vanuit Dover naar Southport, een Brits kuststadje nabij Liverpool waar ons hotel gelegen was. Omstreeks 16.00 uur konden we naar onze hotelkamers.
Na een korte wandeling maakten we bij het avondeten kennis met onze Nederlandse, Italiaanse en Duitse vrienden en collega's.
Op woensdag leerden we op de school onze Britse partners kennen en gingen we in internationale groepjes op zoek naar de oplossingen van een (Engelse) kangoeroewedstrijd waarvan achteraf de resultaten ook voor de groep moesten gepresenteerd worden. De Vlamingen trokken zich behoorlijk uit de slag. Na de lunch en een gemengde PO/wiskundeopdracht volgde de klassieke groepsfoto én een rondrit langsheen de sights van Liverpool. ’s Avonds volgde nog wat ontspanning in de bowling.
Donderdag stond de hoofdopdracht op het programma: een serieuze wiskundeopdracht die daarna creatief moest gepresenteerd worden in een radiospot opgenomen met het programma Audacity.
Vrijdag volgde dan de terugtocht via het historische York. Met de nachtboot Hull-Zeebrugge zetten we zaterdagmorgen opnieuw voet op Belgische bodem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief