woensdag 4 mei 2011

Tjechië woensdag 4 mei 2011

woensdag 4 mei:  Jested – IQ Park Liberec – Praag
We hadden het gehoopt en zo was het ook, we stonden op met zon …. en sneeuw op de berg waar we naartoe moesten.  Dat de temperatuur niet bijster hoog lag, was te merken aan de berijmde auto’s en om 08.00 uur stapten we op de bus naar de berg Jested, tegen de Poolse grens en ruim 1000 meter hoog.  En om ons een plezier te doen mocht de bus niet tot op de normale parking en moesten we de laatste (lastige) 3 km te voet doen.  Een bevreemdende ervaring: 4 mei en op het laatste door 10 cm sneeuw.  En prachtig uitzicht was dan toch onze beloning.
We zakten vervolgens af tot in Liberec, het stadje aan de voet van de heuvel om er te lunchen en ons IQ te testen in het IQ Park, met allerlei wetenschappelijke experimenten.  Ruim anderhalf uur braken we onze hersenen op allerlei wetten der fysica, en ongetwijfeld ook vele andere.
Een busrist – en voor sommigen een dutje – later bereikten we weer Praag waar de leerkrachten Irene en Marcella ons op sleeptouw namen voor een wandeling door het historische en bij wijlen idyllische stadscentrum van het kasteel van Praag tot de astronomische klok op de prachtige markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief