vrijdag 11 mei 2012

Rome donderdag 10 mei 2012


Een ietsje vroeger dan normaal deze keer.

Een pauze in het programma geeft ons de kans om jullie op de hoogte te brengen van de laatste evoluties.
Behalve het schitterende weer kunnen we jullie melden dat onze ballon vloog.  En dat ook de Italiaanse ballon vloog.  En dat er plots uit het niets ook een Tsjechische ballon bleek te bestaan.  En die vloog ook. 
Het had onze Italiaanse collega’s wel bloed, zweet en tranen en uiteindelijk 7 met helium gevulde condooms gekost, maar vliegen deed hij.  Na een eerder ontploft prototype kampten ze gisterenavond nog met een overgewicht (op de ballon, niet de leerkrachten) van 50g.  Dat moest eraf (en eigenlijk kon er niets meer af).  Het alternatief was om voor meer liftkracht te zorgen.  En daarvoor diende het behoorlijk ongewone gebruik van de condooms.  Een oplossing een ingenieur waardig die zelfs de meest vliegwaardige (en zeker grootste) ballon opleverde.  Zij zijn dan ook een technische school voor vliegtuigtechnieken.  Onze jongens gooiden dan weer hoge ogen met hun zelf ontworpen en gefabriceerd besturingssysteem via de iPad.  De jongste Czech verbaasde iedereen met een zelfgemaakte ballon (van vuilniszakken) én besturingssysteem met een aandrijving van afgedankte computeronderdelen.
Een fikse lunch was dus aan de orde.  Alleen Nick at echter zijn bord niet leeg.
Vanmiddag volgt voor de leerlingen het sportonderdeel: mountainbike, boogschieten en hockey.  Misschien kunnen we die foto’s vandaag nog toevoegen, misschien krijg je ze later pas te zien.
Vanaf 18.00 uur (kan ook 19.00 uur zijn) start dan het slotfeest met de ouders.  En mogen we onze Belgische pralines uitdelen.
Wat de foto’s betreft, merkte je ongetwijfeld dat we wat technische problemen hadden om de fotoalbums te laden zoals in vorige jaren.  Er is echter een tweevoudige oplossing.  Onder elk artikel staat nu een link.  Kopieer die en plak hem in je browser.  Zo kom je op de juiste picasa-pagina terecht.
Het kan voor iedereen echter nog eenvoudiger.  Klik gewoon op die ene fotoreeks die we er wel opkregen (dinsdag 7 mei) en automatisch kom je wellicht in picasa terecht.  Klik daar op de Fotogalerij van Lut Hoornaert en je kunt de foto’s van elke dag bekijken.  Succes. 
O ja, toch even meegeven wat het weerbericht zegt: morgen 26°, zaterdag 28°, zondag 25°.  Zonder bijbedoelingen, alleen ter informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief